Timisoara

Excursie cu temă istorică în Timişoara. Aveam de gând ca toată clasa să stăm cel puţin 5 zile în Timişoara ca să avem timp berechet pentru vizitarea tuturor obiectivelor turistice.

Cazare Timisoara am găsit rapid, mai ales că am căutat hoteluri Timisoara şi sunt destule în acest oraş mirific.

Pe tot parcursul şederii noastre în Timişoara am avut numai lucruri frumoase de învăţat, am înţeles că Timişoara în graiul bănăţean este Cimişoara şi multe alte lucruri interesante pe care noi nu le cunoşteam.

Ne putem mândrii că în Timişoara este prima şi cea mai veche fabrică de vere din România, iar tot Timişoara este primul oraş al monarhiei cu străzile iluminate pe timp de noapte (erau iluminate cu lămpi).

Se pare că Timişoara a avut şi prima reţea de telefonie din România, şi, ca orice român iubitor de fotbal, trebuie să ştim că primul meci european de fotbal din România s-a ţinut la Timişoara, iar cinefilii ştiu că primele proiecţii cinematografice din ţară s-au ţinut la Timişoara.

Dar cum noi am mers în această excursie cu gândul la istorie, nu puteam să trecem cu vederea peste faptul că Timişoara a fost primul oraş din regimul comunist care a fost declarat liber pentru că a fost oraşul care a pornit revoluţia împortiva regimului Ceauşist.

Timişoara este printre cele mai frumoase oraşe din România.